Waarom Chef Licht?

Geen vage klachten en energieverspilling meer

Verlichting heeft meer invloed op jouw welzijn, dan vaak wordt gedacht. Verkeerde instellingen, wattages en opstelling van lichtpunten zijn factoren die kunnen leiden tot serieuze lichamelijke en psychische klachten.


Hoofdpijn door fronzen bij te weinig licht, stress door een te hoge kleurtemperatuur of hel verlichte werkruimtes, chagrijn door de bedompte sfeer; herkenbare problemen waarvan veel mensen de oorzaak niet kennen. Slechte verlichting heeft dus impact op de werkprestaties. Bovendien wordt in woningen en bedrijven vaak veel energie onnodig verspild met hoge energiekosten tot gevolg.

Chef Licht helpt je deze problemen op te lossen met een lichtplan afgestemd op jouw situatie. Waardoor je ’s ochtends gefocust begint, na de lunch een dip voorkomt en ’s avonds een goede nachtrust stimuleert. Want lekker licht draagt bij tot gezonde, energieke en gelukkige mensen.

5 fasen van lichtplanning

Een lichtplanning is het traject van kennismaking tot oplevering van de verlichting. In principe verloopt het traject in vijf overzichtelijke stappen. Bij minder complexe projecten kunnen we soms volstaan met een lichtberekening en offerte. Welke lichtplanning bij jouw situatie past, breng ik graag in kaart tijdens een kop koffie.

Plan van eisen

Kennismaking, interviews, voorlopig plan en tijdspad met inachtneming van wensen, eisen & regelgeving.

Voorlopig ontwerp

Voorlopig ontwerp met basisverlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Indicatie voorlopig budget.

Ontwerp & budget

Definitieve lichtberekeningen, definitief budget en - afhankelijk van fase 4 en 5 - definitieve tijdsplanning.

Uitbesteding

Lichtberekeningen, voorstel verlichtingsarmaturen en overdracht lichtplanning aan derde partij.

Uitvoering

Levering van verlichtingsarmaturen en indien vooraf afgesproken instelling verlichting en controle lichtscènes.

1
2
3
4
5

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak

Onafhankelijk advies

info

Persoonlijke benadering

info

Maatwerk oplossingen

info

Goed voor het milieu

info

Kostenbesparing

info

De mensen achter...

Arlen Twaalhoven

Regelmatig viel ’s avonds het licht uit, in Nicaragua waar ik opgroeide. Dan sleepten m'n broers, zus en ik de schommelstoelen naar de patio en vertelde mam sprookjes voor het slapengaan. Jaren later volgden we thuis alle afleveringen van The Storyteller op de VARA en VPRO. Schreef ik toneelstukken in groep 8. Maakte ik gedichten op het VWO. Studeerde ik Literatuur in Utrecht. De rode draad in m’n leven? Verhalen.

Ik heet Arlen Twaalfhoven en ik ben marketeer, communicator en rechterhand van Chef licht. Ik hou van verhalen die prikkelen én je rijk maken, vanbinnen. Dat soort verhalen probeer ik dagelijks te vinden. En te maken.

Ben ik niet aan het schaven, schuren en polijsten van woorden? Dan klus ik met Robin en onze 2 fantastische kinderen er op los. En dans ik. Of loop ik het Pieterpad, Jacobspad of Groot-Frieslandpad. Of ben ik aan het lezen. Lezen. En lezen.

Camilo Behage

Wanneer heb je je voor het laatst verwonderd? Over je veerkracht, de oplossing voor dat prikkende probleem, felle zonnestralen die door wolken breken. Verwondering doorbreekt het alledaagse. Het resultaat? Iets nieuw. Iets onverwacht. Een klein avontuur. En soms groot.

Mijn naam is Camilo Behage en ik ben oprichter van lichtadviesbureau Chef licht. Ik houd van avontuur. Ik houd van nieuw & onverwacht en neem je graag mee in het verrassende werkterrein van licht.

Ruim 10 jaar geef ik advies over flexibele verlichting, oogverblindende armaturen en makkelijke lichtregelingen. Mijn roots liggen in Latijns-Amerika, waar de lucht vaak strakblauw is, daar komt natuurlijk mijn voorliefde voor lekker licht vandaan.

Als ik niet aan het ontwerpen ben, wandel ik graag met Brigitta en onze 2 prachtige kinderen in de bossen of aan zee. Maar je vindt me ook regelmatig alleen in de natuur (bushcraft & survival) om me te verwonderen. En ik ben de enige lichtadviseur die op de motor langskomt.