Goed voor het milieu

Kostenbesparing en milieu gaan hand in hand

Licht verbruikt elektriciteit. Elektriciteit wordt vaak opgewekt door verbranding van aardgas, steenkool en aardolie. De verbranding van fossiele brandstoffen draagt bij aan klimaatverandering (CO2 uitstoot) en milieuvervuiling (zwaveldioxide, stikstofoxide en kwik). 

Armaturen met energiezuinige lampen zoals LED en OLED, verbruiken tot 85% minder energie vergeleken met conventionele lampen. Daarom is Chef Licht voorstander van LED en OLED. Maar ook op andere manieren zijn kosten en milieu te sparen. 

Denk aan armaturen waarvan de lampen makkelijk zijn te vervangen, zodat je niet de hele armatuur hoeft weg te gooien als een lamp kapot gaat. De milieuvriendelijkheid van een armatuur is een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien. Wat is het energielabel? Is de lamp ingebouwd? Lekken de transformatoren en dimmers geen energie? 

Ook met innovatieve maatregelen zoals een app waarmee je op afstand de verlichting kunt regelen, is veel energie te besparen. Een lichtstuursysteem kan de lichtkleur aanpassen aan het moment van de dag door de lampen te dimmen als er voldoende daglicht in de ruimte schijnt. Ook kan deze slimme regelaar het licht uitschakelen als niemand meer aanwezig is in het pand. Zoveel mogelijkheden, zoveel om aan te denken. Chef Licht denkt actief met je mee en kijkt verder dan lampen alleen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak

Onafhankelijk advies

info

Persoonlijke benadering

info

Maatwerk oplossingen

info

Goed voor het milieu

info

Kostenbesparing

info
Bedrijven

Bedrijven

Offerte aanvragen voor ondernemers, overheden en vastgoedeigenaren

neem contact op
Partners

Partners

Offerte aanvragen voor architecten, technisch adviseurs,installateurs en projectontwikkelaars

neem contact op
Particulieren

Particulieren

Offerte aanvragen voor betere verlichting bij je thuis of in de omgeving van je huis

neem contact op