Voordelen energiezuinige verlichting

Laat je verlichten door LED of OLED

Waarom is goede verlichting zo belangrijk? Wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat we minder geconcentreerd en alert werken in een ruimte met onvoldoende en slechte verlichting. Het gevolg is dat we ons minder prettig voelen, onze productiviteit afneemt en de kans op fouten toeneemt.

Goede verlichting is essentieel voor iedereen. Zodat je op kantoor en thuis geconcentreerd, onbelemmerd, fit en veilig kunt werken en leven. Maar wat maakt verlichting goed?

Voordelen LED

Chef Licht is groot voorstander van LED en OLED. Er leven echter behoorlijk wat negatieve vooroordelen over LED die stammen uit de beginjaren van de technologie. Door de hoge kleurtemperatuur straalden LED-lampen een minder geel licht uit dan we gewend waren van gloeilampen. Hierdoor voelde LED-verlichting kil aan; minder gezellig. Een ander bezwaar was dat je alleen kleine oppervlakken kon verlichten; de stralingshoek was klein. Ook vond men LED duur in de aanschaf. Bovendien bleken de goedkope armaturen vaak en snel defecten te vertonen.

Helaas is er nog steeds inferieure LEDverlichting verkrijgbaar. Maar daarnaast zijn steeds meer LED-armaturen van topkwaliteit verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. 

De pluspunten van kwaliteitsLED op een rij:

Het vervangen van je oude lampen met LED-verlichting lijkt een overzichtelijke klus. Maar er zijn veel zaken waar je aan moet denken bij het overstappen naar LED. Zo adviseren lichtadviseurs bij aanvang een hoger lichtniveau dan eigenlijk nodig is. Dit komt omdat de lichtsterkte van LED in de jaren na aanschaf geleidelijk afneemt. Hierdoor voldoet de verlichting ook na 10 jaar nog steeds aan de richtlijnen. Hoe bepaal je de juiste lichtsterkte voor jouw situatie gedurende de gehele levensduur van de verlichting? Voor een passend advies over optimale verlichting en plaatsing van armaturen raden we aan contact te zoeken met lichtadviseur Chef Licht.

Met een lichtplan van Chef Licht spaar je kosten en milieu.

Voordelen OLED

OLED is wat ons betreft samen met LED de verlichting van de toekomst. OLED is een afkorting van Organische Licht Emitterende Diode. Deze zogenaamde halfgeleiderlichtbron bestaat uit een laag met organische materialen (koolwaterstofverbindingen) die opgesloten zit tussen een anode en een kathode. De OLED-laag, afgesloten voor water en lucht, licht op zodra er spanning wordt gezet op de anode en kathode.

Deze techniek maakt het mogelijk om een heel vlak van nature egaal te laten oplichten ('vlakstralend'). Stel je eens voor wat een oneindige hoeveelheid nieuwe mogelijkheden dit biedt.

LED is zeer efficiënt in energiegebruik vergeleken met traditionele lichtbronnen en is perfect regelbaar. LED laat zich prachtig bundelen, omdat het een kleine geconcentreerde lichtbron (‘puntbron’) is. OLED heeft dus andere voordelen en is met zijn bijzondere eigenschappen een geweldige aanvulling op het aanbod van verlichtingsmogelijkheden.

Bijzondere eigenschappen van OLED:

Bij het publiek is OLED vooral bekend van de gebogen, flinterdunne tv’s en smartphone-schermen. OLED-verlichting is nog betrekkelijk nieuw en kostbaar. Er is geen garantie dat betaalbare varianten altijd goed en duurzaam zijn. Om miskopen te voorkomen is het verstandig lichtadviseur Chef Licht in te schakelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak

Blijere werknemers

info

Minder ziekteverzuim

info

Hogere productiviteit

info

Verlaging energiekosten

info

Goed voor het milieu

info

Eindklanten

Offerte aanvragen voor ondernemers, overheden en vastgoedeigenaren

neem contact op

Partners

Offerte aanvragen voor installateurs, adviseurs, architecten, aannemers, projectontwikkelaars

neem contact op

Particulieren

Offerte aanvragen voor betere verlichting bij u thuis of in de omgeving van uw huis

neem contact op

„Hoi, ik ben Camilo, oprichter van Chef Licht. Waarmee kan ik jou helpen?“

Vraag? ik antwoord altijd binnen een dag