Vooruitstrevend waterschap HHNK

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) wilde al haar kleine, verspreide kantoren onder 1 dak huisvesten. En dat gebeurde onder een wel heel bijzonder dak. Het dak van een open, duurzaam en toekomstbestendig pand in Heerhugowaard. Ontworpen met liefde voor natuur & milieu door Rudy Uytenhaak Architectenbureau. 


Architect Marco Romano: „Een geluidsabsorberend armatuur bestond nog niet. Daarom ontwierp ik voor waterschap HHNK samen met Camilo Behage de speelse Silenzio.” 


In de ruime, open kantoortuinen hangen nu 300 geluidsabsorberende Silenzio’s. Deze geluidsabsorberende verlichtingsarmaturen werken als dammen die geluidsgolven onderbreken. De verlichtingsarmaturen schijnen indirect licht richting plafond en stralen het benodigde, diffuse licht op alle werkplekken. De zijplaten met microperforaties zorgen voor licht naar de zijkanten. 


Het resultaat? Altijd goede akoestiek in de ruimtes met veel beton, glas en staal. Altijd perfecte verlichting op alle werkplekken. Plus altijd extra levendigheid op kantoor door het speelse licht dat naar boven en opzij schijnt.

"Een fraaie en geluidsabsorberende armatuur bestond nog niet. Voor waterschap HHNK ontwierp ik samen met Chef Licht de speelse Silenzio."

MARCO ROMANO
ARCHITECT - DIRECTEUR OP TEN NOORT BLIJDENSTEIN

Resultaten

  • Juiste verlichting op de juiste plek en op het juiste tijdstip: goed voor een productiviteitsboost.

  • Geluidsabsorberend armatuur, geen (milieuonvriendelijk) tapijt, gordijnen of andere 'geluidsdempers' nodig.

  • Unieke verlichtingsarmaturen met goede en aangename verlichting zorgen voor een goede en aangename werksfeer.

vorige project terug naar overzicht

„Benieuwd geworden? Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.“

Klik om een afspraak te maken. Tot snel!